Atelier- en Kunstroute 2012
14, 15 en 16 september

KunstBOBpers gepresenteerd

UDEN - Tijdens de vijfde Udense Atelier- en Kunstroute op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september wordt een nieuw fenomeen gepresenteerd; de KunstBOBper: een Prius Wagon die pendelt van en naar diverse ateliers zodat kunst voor iedereen bereikbaar is.

28-wo-zaken-kunstboppers
Chauffeurs en centralisten krijgen een introductie bij Toyota dealer Ad Oostendorp.

Zevenentwintig Udense kunstenaars stellen hun ateliers in dat weekend open om belangstellenden een kijkje achter de schermen van het werkproces te laten nemen nemen. De route is in totaal 36 kilometer lang en hoewel de opzet is dat mensen met de fiets van atelier naar atelier BOBpen, kan die afstand voor sommige mensen een bezwaar vormen. Om te voorkomen dat iedereen zijn eigen auto neemt en het milieu daardoor erg belast wordt, heeft de organisatie bedacht om Uden , de groenste stad van Europa, mooi groen te houden. Bovendien is dit jaar het thema van de Udense Atelier- en Kunstroute de boom. Bomen en groen laten de keuze vallen op milieuvriendelijke auto’s. 
Toyota van Ad Oostendorp biedt deze auto: de zevenpersoons Full Hybrid Prius Wagon. “Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat u kunt genieten gratis en voor niks. Je kunt de bomen horen ruisen, zo stil is de Toyota Prius! En tijdens het vervoer kunt u heerlijk bomen met de chauffeur”, aldus de organisatie. 
Als extra verzorgt de Knoerissenbus een lijndienst langs de deelnemende kunstenaars in Odiliapeel, Volkel of Uden, het Pnemgebouw, Theater Markant, het Museum voor Religieuze Kunst en de Ideëenfabriek.
Wie een deel van de route wil fietsen en kan ook voor een deel gebruik maken van de KunstBOBper. De foyer van Theater Markant is het startpunt van de route. Op vrijdag 14 september worden de KunstBOBpers hier gepresenteerd tijdens de Avond voor Kunstminnend Uden, welke gratis voor iedereen toegankelijk is. De KunstBOBpers en de Knoerissenbus rijden op zaterdag 15 en zondag 16 september 2012 van 11.00-17.00 u. 
Voor meer informatie volg de website van www.stuk-uden.nl.

Voor meer informatie over STUK kunt u mailen naar:

info@udensekunstenaars.nl

Bankrekeningnummer: 3631.801.505 (Rabobank) ten name van STUK Uden
Correspondentieadres : Korenmijt 28, 5406 AN Uden Kamer van Koophandel nr. : 51110334