Udense kunst in leegstaand centrumpand

UDEN – Stichting Udense Kunstenaars heeft een nieuw onderkomen. De stichting gaat het voormalig winkelpand van Spinnula (Brabantplein 40) gebruiken als expositieruimte voor Udense kunst. STUK krijgt het pand in bruikleen totdat er een nieuwe huurder wordt gevonden.

Persfoto-kunsthuis-resize
De heer van de Kerkhof (Spinnula) en Nathalie Abbing, voorzitter van STUK

Nathalie Abbing, beeldend kunstenaar en voorzitter van STUK, legt uit: “René Jetten van Stichting Uden Promotie heeft ons enorm geholpen met het leggen van contacten. Zodoende kwamen we bij de heer Van de Kerkhof van het Spinnulapand. Op de locatie, die het Kunsthuis gaat heten, zetten we steeds wisselende tentoonstellingen op. We hopen het winkelend publiek te kunnen verrassen met de diversiteit en kwaliteit aan kunst die in Uden gemaakt wordt.”

Bereikbaar
De Udense kunstenaars houden dit jaar voor de vijfde keer de triënnale Atelier- en Kunstroute, op zaterdag 15 en zondag 16 september. De route wordt ingeluid met de Avond voor Kunstminnend Uden, een gratis feest op vrijdagavond 14 september in Theater Markant. “Kunst is van ons allemaal. Daarom vinden we dat kunst bereikbaar hoort te zijn zodat iedereen het kan beleven”, vertelt Abbing. “We hebben nog veel meer plannen voor projecten die we nu kunnen gaan realiseren. Het is de bedoeling dat het Kunsthuis een plek wordt waar men gemakkelijk even binnenloopt, even kan ontsnappen uit de werkelijkheid.

Voor meer informatie over STUK kunt u mailen naar:

info@udensekunstenaars.nl

Bankrekeningnummer: 3631.801.505 (Rabobank) ten name van STUK Uden
Correspondentieadres : Korenmijt 28, 5406 AN Uden Kamer van Koophandel nr. : 51110334