De conservator is de maker en regisseur van een tentoonstelling die aan de hand van een idee (concept,filosofie, verhaal, ....) deze zal inrichten.

Op deze site zie je de portretten van kunstenaars die meedoen aan de expositie in C. Achter elk portret is een tekst over de kunstenaar te vinden en een aantal werken van hen. Deze werken bekijk je en daarvan ga je als groep of individu een aantal kunstenaars selecteren die je aanspreken om een nieuwe expositie mee te maken in C.

Je kunt daarbij letten op de inhoud van de teksten. Kijken en ervaren wat de kunstenaar jou wil vertellen met zijn beelden. Bedenken wat je goed of aantrekkelijk vind aan een kunstwerk.

De bedoeling is dat je een expositie maakt waarin je het idee(concept) laat zien, wat je naar aanleiding van het werk en de zaaltekst tot een interessante tentoonstelling brengt die je naar jouw bezoekers toe kunt verwoorden en uitleggen.

De tentoonstelling mag je samenstellen uit het werk van meerdere kunstenaars, en moet passen in de ruimte van C.

De afbeeldingen van je keuze ga je verwerken in een presentatie. De afbeeldingen kun je naar je bureaublad of het programma waar je in gaat werken slepen. ( In overleg met de docent en de mogelijkheden van het gebruik van computerprogramma's)

Bijvoorbeeld in : SketchUp, Powerpoint, Photoshop, Illustrator,........... Misschien verwerkt met gebruikmaking van de plattegrond van In C.

Deze presentatie wordt ingeleverd in C en beoordeeld door een jury die uiteindelijk bepaald welke expositie ook daadwerkelijk ingericht zal gaan worden. Bij de organisatie hiervan zal de winnende groep of klas actief betrokken worden.

De presentatie mag ingeleverd worden naar eigen keuze, verwerkt op papier of een presentatie die op de computer te zien is.

"Opzet C-C 2011: Onderdeel van C-lokaal: kennismaking met lokale instellingen "